Kuih Bawah Hijau Atas Putih : Cara Mudah Buat Kuih Tako Sengkuang Yang Lembut Sedap
Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). 3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau; Tuang atas bahagian hijau bila bahagian putih yang dimasak tu dah . Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Masak atas api hingga sebati dan pekat / sampai ada buih besar meletup. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Kukus lapisan bawah dalam 10 minit dengan api kuat.
3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau; Bahan lapisan atas putih : Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Lapisan atasnya putih yang diperbuat daripada santan, lembut dan sedikit masin. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan?
Kukus dan kukus lagi 5 minit untuk mengelakkan air bertakung atas kuih.
Masak atas api hingga sebati dan pekat / sampai ada buih besar meletup. 2 cawan tepung kacang hijau; Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Kukus dan kukus lagi 5 minit untuk mengelakkan air bertakung atas kuih. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Bahan lapisan atas putih : Air) sedikit garam pewarna makanan hijau bahagian b : Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Tuang atas bahagian hijau bila bahagian putih yang dimasak tu dah .
Air) sedikit garam pewarna makanan hijau bahagian b : Tuang atas bahagian hijau bila bahagian putih yang dimasak tu dah . 2 cawan tepung kacang hijau;
Kukus lapisan bawah dalam 10 minit dengan api kuat. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Lapisan atasnya putih yang diperbuat daripada santan, lembut dan sedikit masin. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). 2 cawan tepung kacang hijau; Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; 3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau;
Masak atas api hingga sebati dan pekat / sampai ada buih besar meletup.
Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Bahan lapisan atas putih : Untuk intinya, rendam kacang hijau semalaman dan rebus hingga empuk. Kukus dan kukus lagi 5 minit untuk mengelakkan air bertakung atas kuih. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. 2 cawan tepung kacang hijau; 3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau; 1 sudu kecil pewarna hijau. Kukus lapisan bawah dalam 10 minit dengan api kuat. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau. Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi).
Bagi peminat juadah kuih muih tradisi yang sememangnya memenuhi cita . Tuang atas bahagian hijau bila bahagian putih yang dimasak tu dah .
2 cawan tepung kacang hijau; 1 sudu kecil pewarna hijau. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau. Bagi peminat juadah kuih muih tradisi yang sememangnya memenuhi cita . Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Kukus dan kukus lagi 5 minit untuk mengelakkan air bertakung atas kuih. Air) sedikit garam pewarna makanan hijau bahagian b : Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan.
Kukus dan kukus lagi 5 minit untuk mengelakkan air bertakung atas kuih.
Tuang atas bahagian hijau bila bahagian putih yang dimasak tu dah . Lapisan atasnya putih yang diperbuat daripada santan, lembut dan sedikit masin. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Untuk intinya, rendam kacang hijau semalaman dan rebus hingga empuk. 3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau; Masak atas api hingga sebati dan pekat / sampai ada buih besar meletup. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Air) sedikit garam pewarna makanan hijau bahagian b : Kukus dan kukus lagi 5 minit untuk mengelakkan air bertakung atas kuih. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan.
Kuih Bawah Hijau Atas Putih : Cara Mudah Buat Kuih Tako Sengkuang Yang Lembut Sedap. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Lapisan atasnya putih yang diperbuat daripada santan, lembut dan sedikit masin. 3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau; Air) sedikit garam pewarna makanan hijau bahagian b : Kukus dan kukus lagi 5 minit untuk mengelakkan air bertakung atas kuih. Bagi peminat juadah kuih muih tradisi yang sememangnya memenuhi cita .
Air) sedikit garam pewarna makanan hijau bahagian b : kuih hijau putih. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan?
Masak atas api hingga sebati dan pekat / sampai ada buih besar meletup. 1 sudu kecil pewarna hijau. Bahan lapisan atas putih : Air) sedikit garam pewarna makanan hijau bahagian b :
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau. Kukus lapisan bawah dalam 10 minit dengan api kuat.
Tuang atas bahagian hijau bila bahagian putih yang dimasak tu dah .
Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi).
Untuk intinya, rendam kacang hijau semalaman dan rebus hingga empuk.
Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan.
Post a Comment for "Kuih Bawah Hijau Atas Putih : Cara Mudah Buat Kuih Tako Sengkuang Yang Lembut Sedap"